GPS 2021
Menu

Vragen en antwoorden

Een traject van vernieuwing roept vragen op en daar geven we graag een duidelijk antwoord op. Op deze pagina hebben we per onderwerp een aantal veelgestelde vragen verzameld en beantwoord. Klik op een vraag om het bijbehorende antwoord te lezen.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan via info@duivensportbond.nl. Is de vraag ook relevant voor anderen, dan voegen we deze toe aan de pagina.

Tijdens de bijeenkomsten in de afdelingen zijn veel vragen beantwoord, maar ook daarna zijn nog vragen binnengekomen die uitgewerkt en hier geplaatst worden.


Overige vragen

Waarom wordt er in de uitleg gekozen voor zoveel moeilijke en Engelse woorden?

Goed dat dit signaal wordt afgegeven. Wij zullen in het vervolg van dit traject hier zoveel als mogelijk rekening mee houden.

Er wordt gestopt met het maken van gummiringen. Daardoor gaan er toch weer leden afvallen?

De berichtgeving is vanuit het oogpunt van transparantie zodat de liefhebbers weten wat er speelt. Het is aan de bedrijven in de duivensport of ze blijven leveren of hiermee stoppen. Ik kan me voorstellen dat er een tijd komt dat er niet meer voldoende van een product afgenomen wordt. Hierdoor voelen bedrijven zich dan genoodzaakt te stoppen. Met de afname van 100.000 gummiringen nu ten opzichte van enkele miljoenen een aantal jaren geleden is dat moment daar voor onze huidige leverancier.

Het NPO bestuur zal de liefhebbers niet in de kou zetten en kijken naar de mogelijkheden of op zoek naar een alternatieve leverancier. Dat kan andere uitgangspunten of kosten tot gevolg hebben.

Zodra er meer bekend is, zal dat medegedeeld worden.