GPS 2021
Menu

Vragen en antwoorden

Een traject van vernieuwing roept vragen op en daar geven we graag een duidelijk antwoord op. Op deze pagina hebben we per onderwerp een aantal veelgestelde vragen verzameld en beantwoord. Klik op een vraag om het bijbehorende antwoord te lezen.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan via info@duivensportbond.nl. Is de vraag ook relevant voor anderen, dan voegen we deze toe aan de pagina.

Tijdens de bijeenkomsten in de afdelingen zijn veel vragen beantwoord, maar ook daarna zijn nog vragen binnengekomen die uitgewerkt en hier geplaatst worden.


Afdelingen, verenigingen en leden

Wordt de afdeling in de toekomst alleen transporteur en kunnen ze verder niks meer zelf regelen?

Er komt een Platform Transport. Passend binnen het vastgestelde profiel stelt  elke afdeling  kandidaten voor dit Platform voor. Alle afdelingen zijn hierin dus vertegenwoordigd. De NPO gaat niet zelf het transport verzorgen, dat blijven de afdelingen doen. Dat door de terugloop in aantallen liefhebbers en duiven gezamenlijk vervoer noodzakelijk is, is reeds aan de orde. Dit Platform gaat, dus in gezamenlijkheid, gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur NPO geven en werken aan nog efficiënter en toekomst gericht vervoer.

Vanaf 2021 komen er nieuwe leden bij? Wat is de gemiddelde leeftijd van die nieuwe leden?

Die zal gemiddeld een stuk lager liggen dan de gemiddelde leeftijd van nu. Leden is niet zozeer een lastige uitdaging. Actieve beoefenaars is waar het om draait. Leden erbij zonder de overige noodzakelijke stappen is en blijft dromen. Wij weten namelijk dat de inspanningen uit het verleden niet hebben geleid tot de gewenste stabilisatie en groei van het ledenaantal.