GPS 2021
Menu

Postduivensport op Inventaris Immaterieel Erfgoed

11 december 2017
Sinds gisteren is de postduivensport officieel officieel immaterieel erfgoed. Het staat nu op de ‘Inventaris immaterieel erfgoed’.

Ondertekening Immaterieel Erfgoed

De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie gaat hiermee ook de verplichting aan zich bewust en actief in te zetten om haar immaterieel erfgoed levend te houden en toekomst te geven. Er is een erfgoedzorgplan gemaakt. De organisatie heeft een jaar geleden het traject GPS2021 gestart. Dit met het idee dat de duivensport nog lang niet tot de geschiedenis behoort. Door de sport te vernieuwen, is het een traditie die in een nieuw jasje nog een lang leven voor zich heeft. De eerste stappen hierin zijn gezet.

Hub Wetzelaer van de ZLU was ooit de initiatiefnemer voor de aanvraag. De NPO heeft de aanvraag samen met de ZLU ingediend. Het certificaat is ondertekend door NPO-voorzitter Maurice van der Kruk en ZLU-secretaris Hub Wetzelaer.

Bij de ondertekening was Pieter van Rooij, adviseur erfgoedzorg bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aanwezig. Hij heeft het traject tot aan de ondertekening begeleid.

Het tekenen van het certificaat gebeurde zondag 10 december tijdens de Nationale Dagen van de NPO.

Publiek ondertekening Immaterieel Erfgoed